Afgelopen zaterdag trad De Eemvogels thuis aan tegen Arena uit Rhenen. Net als vorige week ging het bij de start van de wedstrijd redelijk gelijk op. Bij 4-4 werd de voorsprong uiteindelijk verder uitgebouwd maar de thuisploeg kon in de tweede helft pas echt weglopen bij de tegenstander. Eindstand 14-8.

Het was Daniëlle Ras die in de eerste helft met drie treffers belangrijk kon zijn voor De Eemvogels. De doelpunten waren namelijk schaars en zo kon de thuisploeg toch telkens een voorsprong nemen. Met een strafworp wist Koen van Barneveld, die uiteindelijk een publiekswissel kreeg omdat hij vanwege een reis enige tijd afwezig zal zijn, de voorsprong voor De Eemvogels op het bord te zetten. Door een doelpunt van Jeremi Mast werd er met een 6-4 voorsprong de rust ingegaan.

Na rust bleven de doelpunten schaars maar wist De Eemvogels wel meer los te komen van de tegenstander. Met de ingevallen Nathanja Snoek en Nando Kraaikamp bleef het geduldig zoeken naar de mogelijkheden. Zo werd er snel uitgelopen naar een 12-7 voorsprong. De eindstand van 14-8 betekende dat de punten in Soest zouden blijven.

Over de twee weken speelt De Eemvogels wederom thuis. Dan tegen Tweemaal Zes uit Maartensdijk.

Doelpuntenmakers: Daniëlle Ras 4x, Ilse van Barneveld 2x, Koen van Barneveld 2x, Jeremi Mast 2x, Jordi Mast 2x, Nando Kraaikamp 1x, Jeroen van Kappel 1x