In de wedstrijd tegen Tweemaal Zes zou één van beide teams voor het eerst dit zaalseizoen puntverlies lijden. In een zeer gelijk opgaande wedstrijd had De Eemvogels voortdurend een kleine voorsprong maar kon het nooit echt loskomen van de tegenstander uit Maartensdijk. De Soesters speelden met name verdedigend sterk en dit bracht het team de verdiende punten in de eindfase. Eindstand 14-12.

Met 4 punten uit 2 wedstrijden begon De Eemvogels vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen TZ uit Maartensdijk. Het werd al snel duidelijk dat bij beide teams meerdere spelers met uitgebreide wedstrijdklasse ervaring in het veld liepen. De eerste helft ging zeer gelijk op. De Eemvogels pakte meermaals een voorsprong van 2 punten en TZ trok vervolgens de stand weer gelijk. Bij rust had De Eemvogels wederom een voorsprong van 2 punten maar de wedstrijd was daarmee nog lang niet gespeeld.

Na rust werd er een periode om en om gescoord maar de aanvallende druk van de tegenstander werd uiteindelijk beloond met een gelijkmaker, 11-11. Dit was echter het startsein voor de thuisploeg om aan te zetten. Met 2 doelpunten werd het 13-11 en dit verschil werd in de slotfase niet meer uit handen gegeven. Eindstand 14-12.

Met deze overwinning heeft De Eemvogels de eerste drie wedstrijden in het zaalseizoen winnend afgesloten. Volgende week is medekoploper HKC in Utrecht de volgende tegenstander.

Doelpuntenmakers: Jeroen van Kappel 5x, Ilse van Barneveld 3x, Nando Kraaikamp 2x, Elise Koning 1x, Jade Kraaikamp 1x, Jeremi Mast 1x, Jordi Mast 1x