Afgelopen zaterdag waren er nog twee teams in de competitie zonder puntverlies. Deze teams stonden zaterdag in Utrecht tegenover elkaar. Thuisploeg HKC had na drie wedstrijden zes punten en ook De Eemvogels had zes punten na drie speelronden. In een leuke en gelijk opgaande wedstrijd kon het alle kanten op en zou de wedstrijd op details beslist worden. Bij rust was het 7-8 en met nog een paar minuten op de klok stond het 13-13. De 13-14 van de Soesters bleek uiteindelijk de beslissende treffer te zijn. Eindstand 13-14.

Met Susan Verbeij op de plek van afwezige Elise Koning begon De Eemvogels aan de wedstrijd in Utrecht. Beide teams begonnen goed en vrijwel iedere aanval werd succesvol afgerond. Binnen de kortste keren stond het 4-4 en een minuut voor rust 7-7. Susan Verbeij maakte kort voor rust de 7-8 nadat eerder al 6 andere spelers van De Eemvogels tot scoren waren gekomen.

Na rust wist De Eemvogels voor het eerst een voorsprong van twee punten te pakken. Tot 9-11 ging dit goed maar HKC wist met twee treffers op rij de aansluiting te vinden. Bij 13-13 was het Nando Kraaikamp, de enige van de basisacht die nog niet had weten te scoren, die de bevrijdende 14de treffer maakte. Vervolgens werd de wedstrijd goed uitgespeeld door De Eemvogels en konden de punten mee naar Soest.

Volgende week speelt De Eemvogels de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Thuis is Unitas dan de tegenstander.

Doelpuntenmakers: Jade Kraaikamp 3x, Daniëlle Ras 2x, Susan Verbeij 2x, Jeremi Mast 2x, Jordi Mast 2x, Ilse van Barneveld 1x, Jeroen van Kappel 1x, Nando Kraaikamp 1x