Na een lange periode zonder wedstrijden speelde De Eemvogels gisteren eindelijk weer een competitiewedstrijd. De uitwedstrijd tegen tegenstander HKC uit Utrecht was tot het einde spannend en werd nipt gewonnen (13-14). De eerste was bijna een kopie van de eerste helft van die wedstrijd met veel doelpunten (11-8). In een bijzondere tweede helft gaven de Soesters helemaal niets weg en scoorde het zelf nog tweemaal. Eindstand 13-8.

Met nog 5 wedstrijden op het programma breekt er een drukke periode aan voor de Soesters. De eerste wedstrijd in de reeks van 5 was tegen HKC uit Utrecht. Net als in de heenwedstrijd werd er ook nu bij de start om en om gescoord en vielen de doelpunten makkelijk. Bij een 1-3 achterstand ging het langzaamaan beter lopen bij de thuisploeg en werd vlak voor rust een voorsprong opgebouwd (11-8).

De tweede helft bleek een bijzondere aangezien er in de eerste 20 minuten geen enkel doelpunt viel. De verdediging van De Eemvogels stond als een huis en gaf helemaal niets weg. Aanvallend werd er veel gecreëerd maar ontbrak het aan de afronding. Na 20 minuten in de tweede helft viel de 12-8. De eindstand van 13-8 maakte dat De Eemvogels in de tweede helft geen enkel punt tegen kregen.

De winst betekent dat De Eemvogels er goed voor staat in de competitie en het kampioenschap volledig in eigen hand heeft. Komende woensdag staat de uitwedstrijd tegen Sparta in Nijkerk op het programma en volgende week zaterdag volgt een uitwedstrijd in Harderwijk.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 3x, Nando Kraaikamp 3x, Elise Koning 2x , Jordi Mast 2x, Jade Kraaikamp 1x, Jeroen van Kappel 1x, Stijn Zwart 1x