Met 5 wedstrijden in 14 dagen is voor De Eemvogels de slotfase van de zaalcompetitie aangebroken. Na de winst op HKC vorige week zaterdag trad het team woensdagavond in Nijkerk aan tegen Sparta. In een gelijk opgaande wedstrijd was het dan ook niet verrassend dat de teams de punten deelden, eindstand 14-14. Zaterdag volgende de uitwedstrijd tegen Unitas. Winst zou betekenen dat de Soesters alleen nog bijgehaald kunnen worden op de ranglijst maar niet meer ingehaald. In een wederom spannende wedstrijd scoorde De Eemvogels wederom 14 keer. Unitas maakte er 1 minder waardoor de punten meegingen naar Soest, eindstand 13-14.

Woensdag in Nijkerk werd het al snel duidelijk dat de tegenstander veel ervaren spelers had en dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Toch was het De Eemvogels dat het beste van het spel had. Na een 0-2 voorsprong werd er steeds om en om gescoord en zo gingen de Soesters met een nipte voorsprong de rust in. Na rust werd de voorsprong uitgebouwd tot 3. Dit was het startsein voor de thuisploeg om aan te zetten en terug te komen. Bij 13-13 maakte Daniëlle Ras de belangrijke 14e treffer. Een gelijkmaker volgende nog maar daarmee werd in ieder geval een punt overgehouden aan de wedstrijd.

Doelpuntenmakers: Ilse van Barneveld 3x,  Jeremi Mast 3x, Elise Koning 2x, Jeroen van Kappel 2x, Jordi Mast 2x, Daniëlle Ras 1x, Nando Kraaikamp 1x

Zaterdag volgende direct de volgende uitwedstrijd. Uit tegen het bekende Unitas. De eerdere drie ontmoetingen dit seizoen werden gewonnen. Dit ging echter niet gemakkelijk dus de Soesters waren gewaarschuwd. Het werd wederom een zeer gelijk opgaande wedstrijd waarin de doelpunten om en om werden gemaakt. Tweemaal wist De Eemvogels een gat van 2 te slaan en 2 keer werd dat ook snel gedicht door de thuisploeg. Met onder meer twee mooi treffers van de ingevallen July Felten behield De Eemvogels echter het initiatief. Bij 12-14 werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld en werd de eindstand op 13-14 bepaald.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 3x, Jordi Mast 3x, July Felten 2x, Jeroen van Kappel 2x, Nando Kraaikamp 2x, Ilse van Barneveld 1x, Elise Koning 1x

Met 17 punten uit 10 wedstrijden kan De Eemvogels niet meer ingehaald worden op de ranglijst. Wel bestaat er een scenario waarbij er vier ploegen samen bovenaan eindigen. Aan De Eemvogels de taak om in de resterende wedstrijden minimaal 1 punt te pakken om zo het kampioenschap veilig te stellen.