Na de overwinning van vorige week tegen Keizer Karel kreeg De Eemvogels een flinke dosis vertrouwen. Tegen Huizen de taak om dit vertrouwen om te zetten in een goede wedstrijd. Na het duidelijke verlies tegen de ploeg uit Huizen in de thuiswedstrijd (10-20) was het de taak om het de nummer 4 een stuk moeilijker te maken. Na een uitstekende eerste helft zochten de Soesters de kleedkamers op met een 6-10 voorsprong. In de tweede helft wisten De Eemvogels slechts drie doelpunten te maken en leek de ploeg niet met de druk om te kunnen gaan. Huizen bleef scoren en scoorde in de laatste minuut de beslissende en zure 14-13.

De basisacht van De Eemvogels bevatte één mutatie: Koen van Barneveld startte op de plaats van Jeroen van Kappel. Na goed werk van het verdedigende vak, scoorde Hélène van den Heuvel de openingstreffer met een afstandsschot. Nadat beide ploegen enkele doelpunten maakten wisten de Soesters een gat van vier doelpunten te slaan. Elisa van Hengstum scoorde met een doorloopbal, terwijl Henk Luijk en Jordi en Jeremi Mast middels afstandsschoten wisten af te ronden. Verdedigend stond het sterk; Huizen maakte veel fouten in de passing en De Eemvogels wist hiervan te profiteren. Met een 6-10 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Coach Cor van Dijk was kort en bondig: In verdedigend opzicht was hij zeer tevreden. In aanvallend opzicht diende de rust bewaard te worden. Aan het eind van de eerste helft werd het, met name bij het eerste verdedigingsvak, iets wilder en daardoor slordiger. Waken voor fouten in de opbouw was daardoor cruciaal.

Luijk scoorde na rust direct met een afstandsschot. Erg zuur was het feit dat dit het laatste velddoelpunt van de wedstrijd was voor de Soesters. De opmerking om secuur in de passing en opbouw te blijven werd niet nageleefd, met veel balverlies en één-schotsaanvallen als gevolg. Huizen deed er alles aan om het gat te dichten, met meerdere gele kaarten als gevolg. Dit had echter wel effect; twee strafworpen van Jeremi Mast bleken de laatste wapenfeiten van De Eemvogels. Nadat Huizen, middels een strafworp, de 14-13 had gemaakt floot de scheidsrechter direct af.

Een ontzettend zure uitslag, nadat vorige week dan eindelijk de eerste punten werden gewonnen. De Eemvogels leek de overwinning binnen te slepen, maar vergat onder druk het gat van vier punten staande te houden.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Midlandia op het programma. Opnieuw een tegenstander waar het winnen van punten absoluut mogelijk moet zijn.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 5x, Henk Luijk 3x , Elisa van Hengstum 2x, Jordi Mast 2x, Hélène van den Heuvel 1x