Na het zure puntenverlies van vorige week, stond voor De Eemvogels gisteren de thuiswedstrijd tegen Midlandia op het programma. Helaas lukte het De Eemvogels niet om een constant wedstrijd te spelen waar Midlandia er bij vlagen wel in slaagde het niveau vast te houden. Met een ruststand van 7-9  liep Midlandia in de tweede helft verder uit naar een 14-19 eindstand.

Midlandia is een bekende tegenstander voor De Eemvogels waartegen wisselend resultaat is behaald. Met sterk spel zouden de punten in Soest moeten kunnen blijven. Midlandia opende de score in Soest maar dit werd al snel beantwoordt door Henk Luijk met een afstandsschot. De start van De Eemvogels was niet sterk, Midlandia maakte hier goed gebruik van en wist uit te lopen naar een 1-4 voorsprong.

Een betere fase van De Eemvogels hielp het 1e  team terug in de wedstrijd, doelpunten van Jeremi Mast, Jeroen van Kappel en Henk Luijk zorgen ervoor dat de stand weer gelijk getrokken werd. Ook Midlandia wist zijn doelpunten mee te pakken maar ook dit werd weer gelijk getrokken door Ilse van Barneveld met een doorloopbal.  Vlak voor rust verslapte de concentratie bij de Soesters en daardoor kon Midlandia met een 7-9 voorsprong de rust in gaan.

Het spel van De Eemvogels was niet constant genoeg waardoor het Midlandia lukte met een voorsprong de rust in te gaan. De tweede helft moest er zorgvuldiger gespeeld worden om kans op de punten te maken.

Henk Luijk was op schot en zorgde met zijn 6e schot ervoor dat de stand op 9-12 kwam in de tweede helft. Doelpunten van Daniëlle Ras en Elisa van Hengstum brachten De Eemvogels terug in de wedstrijd met nog 1 punt verschil ten opzichte van Midlandia, 12-13. Met twee wissels moest er een ander aanvalsspel gespeeld kunnen gaan worden, Tim Luijk en Tessa Rademaker kwamen op dat moment in het veld. Midlandia zakte niet weg en bleef ook zijn doelpunten meepakken. Twee doelpunten van Jordi Mast betekenden een 14-19 eindstand.

Door slordigheden in het spel is het niet gelukt de punten in Soest te houden. Komende week speelt de ploeg tegen het dit weekeinde kampioen geworden Kesteren.
Doelpuntenmakers: Henk Luijk 6x, Jordi Mast 3x, Daniëlle Ras 2x, Ilse van Barneveld 1x, Elisa van Hengstum 1x, Jeroen van Kappel 1x