Vrijdag 6 april was het zo ver; de officiële opening van BSO Sportvilla aan de Blaekweg in Soest. Al enige tijd is er in de accommodatie van De Eemvogels kinderopvang door Bink georganiseerd. Nu was het tijd voor een echte opening met toeters en ballonnen. Het werd inderdaad een feest opgezet door Bink en De Eemvogels.

Zo hebben we de vele aanwezige gasten niet alleen kennis kunnen maken met onze accommodatie, we zetten ze ook een demonstratiewedstrijd voor. Zo konden velen op deze wijze kennis maken met de korfbalsport en met De Eemvogels in het bijzonder. Deze wedstrijd werd door Jeroen van deskundige toelichting voorzien.

En toen was het tijd voor de officiële opening. Namens De Eemvogels kreeg Jeroen het woord. Hij legde in het kort uit waar we als vereniging voor staan en dat hij blij is met de samenwerking. Een samenwerking die prima verloopt. Dat werd door de volgende spreekster, mevrouw Monique Wittebol, algemeen directeur van Bink nadrukkelijk bevestigd.

Vervolgens kwam wethouder mevrouw Jannelies van Berkel aan het woord. Na een spontaan gesprek met twee kinderen gooide de wethouder als openingshandeling in één keer de bal door de versierde korf. Direct werd er veel, heel veel confetti de lucht ingeschoten. BSO Sportvilla is geopend!

Al met al een leuk feest waar veel aandacht was voor de kinderen met heel veel spelletjes, popcorn, limonade en ijsjes. Van de door De Eemvogels opgezette spelletjes werd druk gebruik gemaakt. Een spontane kennismaking met de Soester korfbalvereniging.