In de thuiswedstrijd tegen Arena lag er voor De Eemvogels een kans om weer op gelijke hoogte te komen met de tegenstander. Het team was gebrand op de overwinning en kwam vlak voor rust op een 10-8 voorsprong. Na rust werd het gat vergroot maar lieten de Soesters Arena toch terugkomen in de wedstrijd. In een tumultueuze slotfase werd in de slotseconden de overwinning alsnog binnen gehaald, eindstand 16-15.

Voor de start van de wedstrijd, kreeg het team van coach van Dijk een stimulerende toespraak. Met de kennis van de vorige wedstrijd tegen Arena en de scheidsrechter gaf Cor aan dat het belangrijk was dat het team alle beslissingen van de scheidsrechter zou accepteren, zonder commentaar. Dit bleek een goede zet, gezien het verloop van de wedstrijd. De eerste twee punten voor de Eemvogels kwamen voort uit een vrije bal, gescoord door Jordi Mast en een strafworp die Jeremi Mast goed afmaakte.

De Eemvogels kon de 2-0 voorsprong niet behouden, Arena kwam terug tot gelijke stand. Hélène van den Heuvel beantwoordde dit met een afstandsschot en Jordi Mast scoorde voor de tweede keer een vrije bal. Arena kwam weer terug tot 4-3. In het tweede aanvalsvak werd tijdens een vrije bal goed gebruik gemaakt van de vrijstaande spelers, Henk Luijk scoorde loepzuiver een afstandsschot doordat hij zich op een goede plek had gepositioneerd.

De Eemvogels en Arena liepen redelijk gelijk op. Waar het de Eemvogels eerst steeds lukte om een punt voorsprong te behouden, kon Arena toch terugkomen en de stand op 6-6 brengen. Jordi Mast scoorde nogmaals met een vrije bal en Daniëlle Ras maakte een prachtige omdraaibal af. Maar ook Arena maakte de kansen af, en bleef steeds gelijkmakers scoren. Gelukkig zorgden de gebroeders Mast er beiden met een afstandsschot voor dat de ruststand in het voordeel van De Eemvogels op 10-8 stond. Coach van Dijk gaf in de kleedkamer aan dat het belangrijk was om de stand in ons voordeel naar drie punten verschil te brengen, zodat er met ontspanning gespeeld kon blijven worden.

Na de rust begonnen langzaam de gemoederen in en rondom het veld op te lopen. De scheidsrechter bleef het rustige middelpunt van de wedstrijd. Hij floot consequent en legde elke beslissing uit aan de betreffende spelers. Koen van Barneveld opende na de rust de score voor De Eemvogels met een acrobatische doorloopbal. Daarmee volgde hij de instructie van coach van Dijk op en stond er 11-8 op het scorebord, de gewenste drie punten verschil. Hoewel Arena ook wist te scoren, wist de Eemvogels steeds de voorsprong van drie punten te behouden. Met nog 10 minuten op de klok en een stand van 14-11 leek De Eemvogels zeker van een overwinning. Niets was minder waar, Arena vocht terug tot een gelijke stand. Bij het stilzetten van de klok werd de spanning bijna ondraaglijk. Door de vele akkefietjes duurde de laatste minuut veel langer dan gedacht. De Eemvogels kwam op voorsprong door een schot van Jordi Mast. Overtuigd dat hiermee de overwinning behaald was stond het publiek te juichen op de banken. Echter had de scheidsrechter nog steeds het signaal van de laatste minuut niet afgegeven. Arena wist binnen een halve minuut op gelijke stand te komen. Iedereen hield zijn adem in, zowel spelers als publiek… In deze spanning kwam het bijna tot een handgemeen en moest de scheidsrechter met een gele kaart voor de tegenstander ingrijpen.

De bal werd uitgenomen door het tweede aanvalsvak van De Eemvogels en er werd rustig rondgespeeld, ongelofelijk gezien de adrenaline die bij iedereen door de aderen gierde. Elisa van Hengstum wist zich heel goed vrij te spelen en kreeg de bal aangespeeld. Koelbloedig en zonder aarzelen legde ze aan voor het schot en terwijl het publiek ademloos toekeek scoorde ze! De zaal ontplofte van enthousiasme, want het was duidelijk dat hiermee de wedstrijd beëindigd zou worden. Arena kreeg nog de kans om uit te nemen, waarna de scheidsrechter direct het eindsignaal gaf. Het punt van Elisa van Hengstum zorgde ervoor dat De Eemvogels de twee punten bij konden schrijven. Onder genot van bier en bitterballen werd de overwinning gevierd.

Komende week probeert de ploeg de goede resultaten een vervolg te geven in en tegen Doorn (KCD).

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 6x, Jeremi Mast 3x, Hélène van den Heuvel 2x, Daniëlle Ras 2x, Elisa van Hengstum 1x, Koen van Barneveld 1x, Henk Luijk 1x