Van 22 tot en met 30 oktober wordt het EK Korfbal gehouden in Dordrecht, Nederland. De tien beste Europese landen strijden om de titel. Een stukje informatie.

Titelverdediger Nederland en aartsrivaal België zijn elk poule hoofd en zij treffen de andere landen in de voorronde. Poule A: Nederland, Catalonië, Duitsland, Rusland en Turkije. Poule B: België, Engeland, Portugal, Tsjechië en Polen.

Vier keer tien minuten
Tijdens het EK korfbal wordt er gespeeld met Real Playing Time (RTP). De zuivere speeltijd heeft naar verwachting een positieve impact. Toernooi Directeur Jan Sjouke van den Bos: ‘Het belangrijkste verschil zit in een kortere wedstrijdduur. Het EK moet gespeeld worden in negen dagen hetgeen inhoudt dat elk land zes wedstrijden moet spelen in negen dagen. Volle wedstrijden van twee keer 25 minuten zijn een te grote belasting voor de atleten hetgeen resulteert in te veel blessures. Daarom is de wedstrijdduur met 20% ingekort. Spelers blijven fitter en zo blijft de kwaliteit gewaarborgd en worden de wedstrijden misschien zelfs spannender.’

Maak kans op een training met Oranje op Papendal
Ontdek de magie van Papendal, ontvang van de bondscoach het tenue en train mee met oranje! Voorafgaand aan elke wedstrijd van het Nederlands Korfbalteam kun jij jouw voorspelling doorgeven. Iedere dag zijn er fantastische prijzen te winnen en er is één hoofdprijs voor de overall winnaar; meetrainen met oranje! Doe samen met vrienden, familieleden of collega’s mee, zo wordt het EK nóg spannender!

Hoe kun je meedoen?

  1. Bezoek de wedstrijden van het Nederlands Korfbalteam
  2. Vul jouw voorspelling van de uitslag in en laat deze achter bij de daarvoor bestemde balie
  3. Controleer na iedere wedstrijd de Facebookpagina van oranje

Ben je aanwezig bij alle wedstrijden van het Nederlands team en voorspel je de meeste uitslagen goed? Dan maak je het meeste kans!